Balaton

Het grootste meer van Centraal-Europa wordt ook wel de ‘Hongaarse Zee’ genoemd. Dit prachtige meer wordt omgeven door stranden, bergen en heuvels, bossen, vennen en wijngaarden. En natuurlijk door veel kleine dorpjes en prachtige steden. Dankzij het zachte landklimaat is dit de ideale vakantieplaats voor de Hongaren en voor veel toeristen.

Het Balatonmeer is vrij ondiep en erg schoon. Het is er verboden voor motorboten. Wie het water verder op wil, kan dat doen met een zeilboot of een vissersboot. Aan de noordkant van het Balaton zijn veel dorpjes inmiddels echte vakantieoorden geworden. Wie een minder toeristische plek zoekt, gaat naar het westen, in de omgeving van Keszthely. Siófok aan de noordkant van het meer wordt vaak het Hongaarse Lloret de Mar genoemd.

Op en rond het Balatonmeer is er altijd voldoende te doen. Zo kunt u kiezen voor vistrips, zeiltochtjes, surfles of andere goed verzorgde activiteiten. Maar ook de prachtige natuur en de idyllische rust in het gebied ten noorden van het meer is de moeite waard. Net als de vele watervogels in de moerassen van het ‘Kleine Balaton’. En natuurlijk is het Balaton zelf de ideale plek voor een dagje strand, heerlijk zwemmen en spelen met de kinderen in en rond het water.

HunTravel – Jouw Hongarije beleving