De festivals en evenementen in Hongarije op een rij
HunTravel vertelt het u!

 

Met zo’n rijke cultuur en zoveel tradities, zijn er veel bijzondere festivals en evenementen die elk jaar weer terugkomen. HunTravel zet ze voor u op een rij!

Lentefestival in Boedapest; 2 weken lang optredens met prachtige concerten, opera’s en balletvoorstellingen.

Openluchtfestival in Boedapest; veel rock-muzikanten  en bands treden op grote podia op. Hongarijefestival in Balatonalmádi; typische Hongaarse gerechten en producten in juli.

Wijnoogstfeest vindt plaats in augustus in Balatonboglár.

Het Sziget Festival een van Europa’s grootste cultuur- en muziekfestivals waar sinds 1993 grote namen optreden zoals Frank Zappa, Iggy Pop, David Bowie en Iron Maiden. Dit festival vind elk jaar plaats in augustus.

Korenfestival een jaarlijks terugkerend concours waaraan zangkoren worden uitgenodigd deel te nemen.

Palinka Festival in Boedapest vindt jaarlijks een vierdagse Pálinka-show plaats. Met meer dan 300 sooten Pálinka (Hongaarse drank) en natuurlijk live muziek.

Balaton Sound in Zamárdi van 12 t/m 15 juli 2012. 4 dagen muziek aan de oevers van het Balaton met ‘s nachts volop feest en overdag een chill-zone met zwem-mogelijkheden en dobberende luchtbedden.

Vallei der Kunsten elk jaar ondergaan een paar dorpjes ten noorden van het Balaton een ware metamorfose. Ze vormen een week lang een reusachtig decor voor tentoonstellingen, concerten, kookdemonstraties, kunstmarkten en veel meer.

 

Persoonlijk advies ?
Wilt u tijdens uw vakantie een of meerdere festivals bezoeken? Vertel het ons en wij geven u een persoonlijk vakantie-advies!

 

 

HunTravel – Jouw Hongarije beleving