Ontdek Hongarije!
Gastvrij, aangenaam en bijzonder

Hongarije, in het hart van Europa, is als vakantieland nog erg onbekend. Toch heeft het meer dan genoeg te bieden tegen betrekkelijk lage prijzen. Of u nu met vrienden op een korte vakantie gaat of met uw gezin voor een paar weken weg wilt. U kunt met elke vakantiewens in Hongarije terecht.

Een aangenaam klimaat
Hongarije ligt centraal in Europa en heeft daardoor een heerlijk landklimaat waarmee het niet onderdoet voor de landen rond de Middellandse Zee. Het is er droog en zonnig van mei tot en met september met temperaturen tussen de 20 en 30 graden.

De gastvrije Hongaren
Van oudsher zijn de Hongaren erg gastvrij. Op het platteland en in de kleine dorpen ervaart u de traditionele gastvrijheid die elke taalbarriére wegneemt. Maar ook in de meer toeristische gebieden kunt u rekenen op een hartelijke ontvangst. In het Duits of Engels.

Een rijke cultuur
In Hongarije vindt u nog de oude kastelen, paleizen en burchten in al hun grootsheid. Van de stoere riddertijd tot het weelderige uit de barok. En natuurlijk de typische Hongaarse muziek of prachtige concerten van beroemde Hongaarse componisten. Met heel veel musea, festivals, concerten, klederdracht, prachtige steden en nog veel meer komt u ogen, oren en vooral tijd tekort in Hongarije.

De natuur;  ruig, stil of uitgestrekt
Van uitgestrekte poesta’s tot ruige wildernis. In Hongarije vind u het allemaal. Wie wil fietsen kan terecht in het vlakkere deel rond de Donau. Terwijl een pittige klim in de bergen rond Keszthely net zo goed mogelijk is. Waar u ook bent, u zult genieten van de rust en stilte in de mooie Hongaarse natuur.

De beroemde Hongaarse keuken
Goulash kent iedereen. Maar de Hongaarse keuken biedt zoveel meer. Heerlijke vleesgerechten, wild, vis en vooral veel zoete lekkernijen. En natuurlijk heerlijke wijnen, vol van smaak en afkomstig uit de 22 wijndistricten van Hongarije. HunTravel vertelt u de beste plekken om echt lekker te eten!

Kuren in de thermale baden
Hongarije is een bron van gezondheid met het geneeskrachtige thermale water dat overal in het land te vinden is. In de vele kuuroorden, baden en verschillende hotels kunt u genieten van heerlijke massages, sauna’s en dit geneeskrachtige thermale water. En natuurlijk zijn er de meer dan 100 natuurlijke waterbronnen waarvan de grootste in Hévíz ligt.

HunTravel – Jouw Hongarije beleving