Sportief in Hongarije

Ook wie een meer sportieve vakantie zoekt, komt in Hongarije tijd te kort. Want behalve zwemmen en zeilen op het Balaton, zijn er ook veel mooie  fietsroutes rondom het Balatonmeer. Inmiddels is Hongarije een fietsland bij uitstek met meer dan 2.000 km aan fietspaden!

De prachtige natuur nodigt natuurlijk uit tot wandelen. Bijvoorbeeld in het Duna-Ipoly Nationaal Park, ook geschikt om te wandelen met kinderen. Daar vindt u ook vele bijzondere dieren en plantensoorten. Voor wie meer spanning en uitdaging zoekt zijn er veel hiking trips. Van korte trips voor 1 dag tot langere trips waarbij u meerdere dagen de Hongaarse bergen en over de rivieren trekt. Onder begeleiding van een gids ontdekt u het hart van Hongarije en kookt u s’avonds op een kampvuur uw eten.

Paardrijden, jagen, mountainbiking. Het is maar een greep van de vele sportieve en avontuurlijke activiteiten die u kunt ondernemen in Hongarije. HunTravel kent de mooiste plekken en de beste gidsen om uw korte of langere sportieve verblijf in Hongarije tot een succes te maken.

Het Noordelijke Trans – Donaugebied

Fietsen – Wandelen

Sopron en omgeving vormt een mooi uitdaging voor de fiets liefhebbers. De fietsvriendelijke routes en wegen langs de dorpen met de bezienswaardigheden, de volkscultuur, de gastvrijheid en de uitnodigende programma’s zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de bezoekers. De wijngaarden rondom Sopron nodigen u uit om te stoppen.  Het Sopron gebergte is een van de meest  oostelijke uitlopen van de Alpen. De heuvels, de bergen en de stad Sopron met de vijfduizend jaar lange geschiedenis herbergen traditionele Hongaarse wijnbouwgebieden. Ook ligt hier het prachtige Fertő meer dat een natuurlijke grens met Oostenrijk vormt en een van de grootste meren van midden Europa is.

Kőszeg gelegen aan de westelijk rand van de provincie Vas. Staat bekend om zijn prachtige burcht. Het omringende Kőszeg gebergte , een beschermd natuurgebied heeft een zeldzame plantenrijkdom en herbergt verscheidene bezienswaardigheden. De vele bewegwijzerde fietsroutes in deze regio maken dat het geschikt is voor zowel de recreatieve als geoefende fietser.

HunTravel – Jouw Hongarije beleving