Beleef Hongarije
Met de tips van HunTravel

Met het enorme aanbod in Hongarije is het soms moeilijk kiezen. HunTravel helpt daarbij. Met tips en weetjes om Hongarije echt goed te leren kennen. Zodat u optimaal van uw vakantie geniet.


Lekker eten en drinken in Hongarije
Hongaren houden van lekker eten en drinken. HunTravel geeft u hier een overzicht van een aantal typisch Hongaarse gerechten die absoluut de moeite van het proberen waard zijn!

Töltött káposzta
Een Hongaarse specialiteit; gevulde kool met vlees, rijst en verschillende kruiden.

Gulyás
De bekende goulash is in Hongarije een soep. Het is ontstaan als een eenvoudig eenpansgerecht die door de runderherders (gulyás) vroeger op de poesta werd bereid.

Wijnen
Hongarije is een echt wijnland. Probeer maar eens het ‘Stierenbloed’ uit Eger of de zoete Tokajer wijnen. Rond het Balatonmeer zijn veel wijnkelders die u kunt bezoeken. Maar ook buiten het Balatongebied zijn er veel wijnkelders  de moeite waard.

Lángos
Dit is de favoriete snack van de Hongaren. Het is een soort broodpannenkoek belegd met kaas, sour cream of knoflook. U koopt dit bij kraampjes op een markt. Of bij een van de vele strandtentjes ‘büfé’ rondom het Balaton.

Pálinka
Deze nationale drank is het ‘Vuurwater’. Het wordt gemaakt van fruit en wordt tijdens veel gelegenheden gedronken. De meest bekende is de ‘barackpálinka’ die gemaakt wordt van abrikozen.

En natuurlijk ook nog…

De lijst met Hongaarse gerechten die u zou moeten proeven is eindeloos. Zoals gevulde paprika, paprikakip. Of de Hongaarse stroedel, somlói galuska ( een dessert van cake, chocolade, walnoten, rum en slagroom) en de heerlijke hortobágyi palacsinta ( Hongaarse pannenkoek uit de oven, met een vleesvulling ).

Zelf kokkerellen?
Het is heerlijk genieten van alle Hongaarse specialiteiten en wijnen. Maar als u ook zelf eens achter de pannen wilt om een Hongaarse maaltijd te maken, dan kan dat natuurlijk ook. Via HunTravel kunt u Engelstalige kookworkshops boeken onder leiding van een Hongaarse chef.

HunTravel – Jouw Hongarije beleving