Wandelen

Wie wil genieten van de Hongaarse natuur, kan z’n wandelschoenen aantrekken! Kilometers bossen, velden en poesta’s liggen klaar om ondekt te worden. Via rustige wandelpaden tot pittige hiking-tours. Hongarije heeft het allemaal! Voor meer informatie neemt u contact op met HunTravel!

Wandelen op de Sultan’s Trail – Volg de voetsporen van de Sultan!


Een historische wandeling van Wenen naar Istanboel. Er zijn vele vergeten wegen en paden in Europa die een grote impact hebben gehad op de geschiedenis van Europa. De Sultan’s Trail is een van die vergeten wegen Sultan’s Trail gaat in samenwerking met HunTravel een speciale proef wandelreis organiseren in Hongarije. Als je prachtige Hongaarse natuur wilt combineren met de Ottomaanse historie dan kun je deze tocht niet aan je voorbij laten gaan. Laat je inspireren door HunTravel.  De tocht zal beginnen in Annavölgy en verloopt dan via Esztergom, de bosrijke hevels ten noorden van Boedapest vervolgens parallel aan de Donau richting Székesfehérvár via het Velence meer. De tocht duurt twee weken, maar het is mogelijk om slechts een deel te lopen en op een willekeurige dag in te stappen. Bezoek voor meer informatie: http://sultanstrail.nl/landen/hongarije/

Ben je van plan om een deel van de Sultan’s Trail in Hongarije te voet af te leggen?

Stuur een e-mail naar : info@huntravel.nl of vul het informatieaanvraag formulier in.

HunTravel – Jouw Hongarije beleving

Bükkgebergte

Het Bükkgebergte begint bij de stad Eger ten noordoosten van Boedapest. Het is een van de meest bijzondere landschappen van Hongarije. De zoölogische, culturele en historische kenmerken van deze regio zijn ongeëvenaard  De dalen, rotspartijen en de variëteit aan wilde dieren zijn zeer fascinerend  alsmede het plateau van het Bükkgebergte, ook wel de “tafel de reuzen” genoemd.  Dit is een 20 km lange en 4 tot 6 km brede bergkam van waar men kilometers ver het land kan overzien. Het gebied rond Eger staat bekend om de wijn Egri Bikavér wat men kan vertalen als Stierenbloed.

Tijdens onze begeleide tocht komt u op heel bijzondere plekken. Bijvoorbeeld in het dorp Szilvásvárad dat bekend staat om zijn lippizaner stoeterij en de forellenkwekerij. In het nabijgelegen Szalajka –dal vindt men een prachtige waterval. Het dorp vormt een prima uitvalsbasis voor wandeltochten, trektochten of een ritje met de speciale smalspoortrein.

Inspanning, ontspanning ,cultuur en een stevig glas wijn

Georganiseerde individuele reis vanaf 2 personen.

Gecombineerde wandel / fiets dag- en trektocht

8 dagen / 7 nachten

Moeilijkheidsgraad : pittig

Inclusief :

  • 7 overnachtingen in Landhuis / pension
  • fietshuur
  • 3 dagtochten +  1 stadsbezichtiging Eger
  • reisbegeleiding
  • bagagetransfer
  • routebeschrijvingen
  • optioneel transfer van en naar Boedapest

Kort Hongarije reizen

Actief Genieten

Bent u een actieve toerist die het massatoerisme liefst uit de weg gaat en liever langs ongerepte, ongewone natuurpracht en/of cultuurschatten fietst of wandelt? Dan most u in Hongarije zijn. De bergen zijn het domein van natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Er ligt een groot netwerk aan routes en paden. De uitgestrekte bossen van Zuid-Zala, de weiden, de kleine dorpen, de wijngaarden een rustgevende omgeving in de huidige snelle wereld.

  • Verblijf en een landelijke bed & breakfast
  • Fietsen/Wandelen in de prachtig natuurgebied
  • Gedetailleerde routebeschrijving, routemap

Reisduur : 3 dagen / 2 nachten

Reissom : € 89,- p.p. ( exclusief vliegtickets ca. € 60,- p.p. )

Inclusief : transfer naar de provincie Zala, overnachting met ontbijt

U bent in : Zala, aankomst in Boedapest

Meer informatie aanvragen >

INFORMATIE AANVRAAG FORMULIER

meer opties activiteiten

Meer opties gezinszamenstelling

Meer opties verblijfsduur< Terug